Grote Markt

Highlights van Antwerpen

We passeren de belangrijkste monumenten die de stad rijk is, zoals de kathedraal en het stadhuis. Op de Groenplaats maak je kennis met Peter Paul Rubens, en een beetje verder staat Brabo te pronken. We wandelen langs de Schelde, de bron van alle rijkdom in de stad. Gildenhuizen getuigen van het rijke verleden en de vele cafeetjes en restaurants vormen een levend bewijs van de dynamiek van de stad vandaag.

Sinds de jaren ’80 heeft Antwerpen een internationale reputatie opgebouwd als modestad. Dat aspect kunnen we dan ook niet links laten liggen.

Zin in meer?

De basiswandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag, zonder pauze. Heb je meer tijd of wil je gewoon langer in deze mooie omgeving vertoeven, dan hebben wij voor jullie verschillende desserts of extra-opties. De wandeling kan dan uitgebreid worden met een bezoek aan een van de monumentale kerken die de stad rijk is: kathedraal (+ maximaal €6/pp), Sint-Andries, Sint-Paulus, Sint-Jacob (toegangsprijs €4) of Sint-Carolus Borromeus.

Al deze kerken zijn bijzonder rijk aan kunstschatten. Het bezoek is afhankelijk van de openingstijden, die verschillen van kerk tot kerk. Wij informeren je graag over welke bezoeken mogelijk zijn op de gewenste datum en tijdstip.

De duur van de wandeling (inclusief een korte pauze) wordt dan 3 uur. Deze pauze kunnen we bijvoorbeeld nemen in een café dat we op de wandeling passeren.

Torens van de stad
Grote Markt en Brabofontein

De basiswandeling (2uur) kost € 13 per persoon, met een minimum van € 130. De prijs voor de uitgebreide wandeling (3 uur) is € 18 per persoon, met een minimum van € 180. Groepen van meer dan 20 deelnemers worden verdeeld over verschillende gidsen.

Wens je meer informatie? Wil je vooraf of achteraf in groep iets eten?
We werken met plezier een voorstel uit.

Boek deze wandeling
Contact

Heb je met ons deze wandeling gemaakt? Vertel ons wat je ervan vond.