muralbarok_AalC - copy

Antwerpen à la Carte

Altijd in beweging

muralbarok_AalC - copy - copy

Antwerpen à la Carte

Een stad die zich steeds verjongt.

slide

Antwerpen à la Carte

Op stap in een levendige havenstad

previous arrow
next arrow

Flexibiliteit

Gidsbeurten aangepast aan je wensen

Enthousiasme

Wandelingen geleid door gedreven gidsen

Authenticiteit

Zelf ontworpen rondleidingen

Geleide wandelingen in Antwerpen, op maat gemaakt

Welkom in Antwerpen!

Entree

Is dit je eerste bezoek aan Antwerpen? Dan is de verkennende rondleiding door onze stad met de beste verhalen en de mooiste hoogtepunten iets voor jou. Doe deze wandeling met gids te voet of per fiets.

Ons aanbod

Wijken

Ontdek de mooiste en belangrijkste wijken van de stad. Verkies je de pittoreske oude straten of ga je voor de bruisende nieuwe buurten? Wij paren de diepere thema’s en verhalen aan de luchtige weetjes en la petite histoire.

Thema’s

Elk jaar belichten wij een relevant thema voor Antwerpen en haar bewoners. Wij werken een verrassende wandeling uit waarbij het thema of persoon volledig tot zijn recht komt.
Dit jaar is het thema Vroeger en Nu – ’t Stad zorgt voor U

Onze specialiteiten

Teambuilding: U wilt met uw collega’s of vrienden een iets interactievere wandeling beleven? Kies dan voor een boeiende tour die tot leven komt met ludieke opdrachten en een prijs waar jullie in twee teams voor strijden!

Maria, Patroonheilige van Antwerpen: Onze Kathedraal is aan haar gewijd en met meer dan 150 beelden in de stad is Maria, als symbool van alle moeders, van uitzonderlijk belang. Voor Kruis en beeld heeft met ons een wandeling uitgewerkt waarbij de rijkdom van dit patrimonium aan u getoond wordt.

Suggestie van de Chef: U wilt graag de wandeling zelf samen stellen? Dat kan! Vertel ons uw favoriete thema, kies uw start- en stopplaats zelf, bepaal of er een drankmoment in de wandeling moet zitten, noem maar op. En wij doen de rest! Doe uw aanvraag via de opmerkingen in het boekingsformulier.

Voor de kleine honger

U bent alleen of in kleine groep? Bekijk dan zeker onze kalender en sluit aan bij één van onze open wandelingen op vaste data. Leuk om te weten: deze wandelingen zijn iets korter en goedkoper dan ons regulier aanbod!

Nog vragen

Misschien kan onze FAQ jou verder helpen? Indien U graag iemand van ons team had gesproken, aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen of een opmerking aan het boekingsformulier toe te voegen.

Laat een recensie achter!

Hebt u een wandeling met ons gedaan en was u tevreden? Laat u dan een recensie achter? Misschien kunnen wij dankzij jouw mooi woorden extra veel mensen een leuke tour bezorgen. Neem zeker ook eens een kijkje op onze facebookpagina of instagramprofiel voor leuke foto’s.

Tot snel!

Het Team van Antwerpen à la Carte

Zin in meer?

Een standaardwandeling duurt ongeveer 2 uur, zonder pauze.

Als je de smaak te pakken hebt en je wil nog meer, dan houden onze desserts je een extra uurtje zoet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cafépauze, een bezoek aan een museum, een brouwerij, een koffiebranderij of een kerk?

Of wil je profiteren van het moment en ga je voor onze suggestie? Kies dan de themawandeling. In 2022 gaat onze aandacht specifiek uit naar zorg, hoe zorgbehoeften en zorgverlening evolueerden in een stad als Antwerpen.

HISTORISCH CENTRUM
Je hebt ze ongetwijfeld al vaak op foto gezien, maar de omgeving van de kathedraal, de Grote Markt en de Scheldekaaien is steeds weer verrassend. En na de wandeling kent ze voor jou geen geheimen meer.
ONTDEK DEZE WIJK
OUDE HAVEN
Tot voor enkele jaren was dit een verlaten buurt. Vandaag is het een van de meest levendige wijken van de stad. Kom ze samen met ons ontdekken.
ONTDEK DEZE WIJK
SINT-ANDRIES
Van oudsher een van de meest volkse buurten van de stad, de 'parochie van miserie' rond Sint-Andries. Arm en rijk woonden en wonen hier door elkaar heen. Behalve miserie kenden de mensen ook heel wat leute zal je merken.
ONTDEK DEZE WIJK
ZURENBORG
Deze unieke wijk heeft wel wat weg van een speeltuin voor architecten.
ONTDEK DEZE WIJK
ZUID EN NIEUW-ZUID
Op de puinen van de dwangburcht verrees eind 19de eeuw een nieuwe woonwijk. Waar voorheen industrie was verrijst vandaag de stad van de toekomst.
ONTDEK DEZE WIJK
ANTWERPEN BAROKSTAD
Wandel mee door Antwerpen in de voetsporen van Peter Paul Rubens.
GA MET ONS MEE
GILBERT VAN SCHOONBEKE
Niemand heeft zo zijn stempel gedrukt op de vormgeving van de stad als deze 16e eeuwse promotor/architect.
GA MET ONS MEE
DE ANTWERPSE NATIES
Ontdek de rijke geschiedenis van de Antwerpse haven.
GA MET ONS MEE
PLANTIJN
Hij legde de basis voor Antwerpen Boekenstad.
GA MET ONS MEE
Previous slide
Next slide