Vroeger en nu

't Stad zorgt voor u

Na de pandemie

De afgelopen jaren waren, op zijn zachtst gezegd, speciaal. Doorheen alle moeilijkheden is één ding wel heel duidelijk geworden: het belang van een goed zorgsysteem. Dat zette ons ertoe aan op zoek te gaan naar plekken in de stad die ons herinneren aan hoe steden vroeger zorgden voor hun inwoners, en hoe dat nu gebeurt.

Tijdens de wandeling passeren we eertijdse weeshuizen, internationaal befaamde onderzoekscentra, het OCMW en zijn verschillende voorlopers, private zorginitiatieven, enz… Onze gidsen zorgen ervoor dat u hiervan zorgeloos kan genieten.

Zin in meer?

De basiswandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag, zonder pauze. Heb je meer tijd of wil je gewoon langer in deze mooie omgeving vertoeven, dan hebben wij voor jullie verschillende desserts of extra-opties.

Als extra kan deze wandeling gecombineerd worden met een bezoek aan de Terninckstichting, een plek waar volwassenen met verstandelijke beperking begeleid worden naar meer zelfstandigheid. Of we gaan wat dieper in op de werking van Sant’Egidio in Antwerpen.

De duur van de wandeling wordt dan 3 uur.

Uiteraard kan de wandeling ook gecombineerd worden met een bezoekje aan een van de talrijke Antwerpse cafés.

Praktisch

De basistoer (2 uur) kost € 15 per persoon, met een minimum van € 150. Groepen van meer dan 20 deelnemers worden verdeeld over verschillende gidsen. Voor een extra uur geldt een meerprijs van € 5 per persoon, met een minimum van € 200.

De zorgwandeling start aan het Maagdenhuis, Lange Gasthuisstraat.

A La Carte

Wil je meer informatie? Wil je vooraf of achteraf iets eten met de groep?

We werken voor jullie graag een voorstel uit.