HISTORISCH CENTRUM

Ontdek de monumenten van Antwerpen

Geen saaie geschiedenisles!

Dat we het historisch centrum bezoeken hoeft niet te betekenen dat je een saaie geschiedenisles te wachten staat. Integendeel: je zal merken dat dit oude centrum best een levendige buurt is, waar nog steeds alles voortdurend in verandering is.Onze gidsen vertellen niet alleen over vroeger, maar ook over de mensen van nu en welke plannen de stad zoal in de pipeline heeft zitten voor de nabije toekomst, en wees gerust, dat is heel wat.

Hoogtepunten van de wijk

Wil je het historische centrum van Antwerpen met zijn grootse monumenten beter leren kennen, kom dan samen met ons deze mooie omgeving verkennen. Onze gidsen nemen je mee op een tocht langs de Grote Markt met het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Steen en het Vleeshuis en zo leer je het verhaal van de stad beter kennen.

De basistoer (2 uur) kost € 15 per persoon, met een minimum van € 150. Groepen van meer dan 20 deelnemers worden verdeeld over verschillende gidsen. Voor een extra uur geldt een meerprijs van € 5 per persoon, met een minimum van € 200.

Zin in meer?

De basiswandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag, zonder pauze. Heb je meer tijd of wil je gewoon langer in deze mooie omgeving vertoeven, dan hebben wij voor jullie verschillende desserts of extra-opties. De wandeling kan dan bvb. uitgebreid worden met een bezoek aan een van de monumentale kerken die de stad rijk is: kathedraal (+ maximaal € 12/pp), Sint-AndriesSint-Paulus (inkom € 5/pp), Sint-Jacob of Carolus Borromeus.

Al deze kerken zijn bijzonder rijk aan kunstschatten. Het bezoek is afhankelijk van de openingstijden, die verschillen van kerk tot kerk. Wij informeren je graag over welke bezoeken mogelijk zijn op de gewenste datum en tijdstip.

Andere mogelijke desserts zijn: demonstratie koffiebranden en degustatie van verschillende typen koffie, proeven van de overheerlijke elixir d’Anvers in combinatie met chocolade en andere lekkernijen, een bezoekje aan een bruine kroeg, …

De duur van de wandeling wordt dan 3 uur.

A La Carte

Wil je meer informatie? Wil je vooraf of achteraf iets eten met de groep?

We werken voor jullie graag een voorstel uit.