Burgemeesters, beroemd of bijna vergeten

Wat doet een burgemeester zoal?

Verkiezingen 2024

Craeybeckxtunnel, Jan Van Rijswijcklaan, Van Ertbornstraat,… het zijn maar enkele van de talrijke straatnamen in Antwerpen die verwijzen naar vroegere burgemeesters. Maar wie waren deze figuren? En wat doet een burgemeester nu eigenlijk? Een interessante vraag, zeker in dit verkiezingsjaar! 

Ga met ons mee op ontdekking langs belangrijke verwezenlijkingen van onze oudburgemeesters: zij drukten immers mee hun stempel op het huidige stadsbeeld.

Onderweg vertellen we je waar een burgemeester zich zoal mee bezighoudt én verneem je een aantal straffe verhalen over deze markante figuren.

Vertrekken doen we aan de Zoo, eindigen aan het Stadhuis.

Zin in meer?

De basiswandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag, zonder pauze. Heb je meer tijd of wil je gewoon langer in deze mooie omgeving vertoeven, dan hebben wij voor jullie verschillende desserts of extra-opties.

Zo passeren we uiteraard heel wat gezellige cafeetjes waar we even kunnen rusten. Afhankelijk van het tijdstip van de wandeling is het misschien ook mogelijk gedeelten van de stadscampus te bezoeken.

De duur van de wandeling wordt dan 3 uur.

Praktisch

De basistoer (2 uur) kost € 15 per persoon, met een minimum van € 150. Groepen van meer dan 20 deelnemers worden verdeeld over verschillende gidsen. Voor een extra uur geldt een meerprijs van € 5 per persoon, met een minimum van € 200.

De wandeling start aan de Zoo, en eindigt op de Grote Markt.

A La Carte

Wil je meer informatie? Wil je vooraf of achteraf iets eten met de groep?

We werken voor jullie graag een voorstel uit.