Lang leve 't stad

Vier met ons de 800e verjaardag van Antwerpen Stad

800 jaar stadsrechten

Antwerpen blaast 800 kaarsjes uit!

Niet dat deze schone stek aan de Schelde al niet eerder op de kaart stond: prehistorische jagers verschoten er regelmatig hun pijlen, Kelten en Romeinen liepen er mekaar wel eens tegen het lijf en Gallo-Romeinen vonden het er al goed leven, maar… in februari 1221 gebeurt het écht: Antwerpen krijgt haar stadsrechten uit handen van de Hertog van Brabant.

Tromgeroffel en trompetgeschal: ’t Stad is geboren!

Willen jullie weten waar precies de wieg stond van deze flinke boreling, hoe groot ze bij de geboorte was, wie de naam bedacht en hoe ze uitgroeide tot Vlaanderens grootste? Kom dan mee met ons op een 3u durende fietstocht langs de meest iconische plaatsen van de stad. Samen ontrafelen we het Antwerpse DNA!

Aan jou de keuze

Meestal bieden we wandelingen aan, maar voor deze ambitieuze thematocht werkten we een fietstocht uit, zodat we meer van de stad kunnen laten zien.

Natuurlijk willen we mensen die niet graag fietsen niet in de kou laten staan. Daarom werkten we twee tours uit: één te voet en één per fiets.

  • De wandeling (2 uur) voert ons van het prille begin in de buurt van het Steen, naar de stad van de 21e eeuw bij het MAS.
  •  Bij de tocht met de fiets (3 uur) leggen we grotere afstanden af en komen heel wat delen van de stad aan bod.

Telkens primeert de grotere geschiedenis, de haven en de stadsontwikkeling.

Het is perfect mogelijk om voor de fietstocht uw eigen fiets te gebruiken. Je kan ook bij ons een fiets huren. Wij werken hiervoor samen met onze partner Antwerp by Bike.

We fietsen of wandelen door en rond de stad en staan stil bij mooie plekjes en interessante verhalen. Indien gewenst kan de duurtijd uitgebreid worden tot 3 uur resp. 4 uur, zodat een pauze genomen kan worden onderweg.

Praktisch

De fietstocht: 

De basistour (3 uur) kost € 21,5 per persoon, met een minimum van € 215. Groepen van meer dan 15 deelnemers worden verdeeld over verschillende gidsen. Voor een extra uur geldt een meerprijs van € 5 per persoon.

In deze prijs is de huur van een fiets niet inbegrepen. Als je niet over fietsen beschikt kunnen wij voor u de nodige fietsen reserveren tegen de gunstprijs van € 7 per fiets (normale prijs € 9).

Wij organiseren deze fietstocht in samenwerking met onze collega’s van Antwerp by Bike.

De tocht begint en eindigt op het Steenplein.

Van de deelnemers aan de fietstocht wordt verwacht dat ze zich houden aan de verkeersregels en rekening houden met andere deelnemers aan het stadsverkeer.

Het totale parcours is  15 km lang, bijgevolg geschikt voor jong en minder jong.

De wandeling:

De basiswandeling (2 uur) kost € 15 per persoon, met een minimum van € 150. Groepen van meer dan 20 deelnemers worden verdeeld over verschillende gidsen. Voor een extra uur geldt een meerprijs van € 5 per persoon.

Deze wandeling begint op het Steenplein en eindigt bij het MAS.

A La Carte

Wil je meer informatie? Wil je vooraf of achteraf iets eten met de groep?

We werken voor jullie graag een voorstel uit.