SINT-ANDRIESKWARTIER

Ontdek de volkse 'parochie van miserie' vol verrassingen

Een buurt met veel contrasten

Weinig buurten in Antwerpen hebben zoveel bijnamen als de buurt rond de statige St-Andrieskerk. Hier vind je contrasten tussen arm en rijk, vroeger en nu (getuige o.m. het interieur van de kerk).

Van de honderden steegjes en gangetjes blijven maar een paar herinneringen over. De wijk ligt een beetje verborgen, weg van het tracé van de doorsnee-toerist. Kom ze met ons ontdekken.

De belangrijkste straat hier is ongetwijfeld de Kloosterstraat, met zijn talrijke antiek- en bric-à-brac-winkels, sinds kort aangevuld met heel wat trendy designzaken, op de plaats waar ooit een schitterende St-Michielsabdij stond, en de Nationalestraat, het hart van de Modewijk.

Hoogtepunten van de wijk

  • St-Andrieskerk
  • Architectuur rond St-Andriesplaats
  • Kloosterstraat met zijn bric-à-brac en antiek
  • St-Julianusgasthuis
  • Vrijdagmarkt en het Plantin-Moretus museum

De basistoer (2 uur) kost € 15 per persoon, met een minimum van € 150.
Groepen van meer dan 20 deelnemers worden verdeeld over verschillende
gidsen. Voor een extra uur geldt een meerprijs van € 5 per persoon, met een minimum van € 200.

Zin in meer?

De basiswandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag, zonder pauze. Heb je meer tijd of wil je gewoon langer in deze mooie omgeving vertoeven, dan hebben wij voor jullie verschillende desserts of extra-opties.

Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw is Antwerpen toonaangevend geworden op het vlak van mode. We kunnen een korte zijsprong maken naar het modehart van de stad. Of wat dacht je van een iets grondiger bezoek aan de Sint-Andrieskerk? Of we trekken bijvoorbeeld verder naar het zuiden, naar de omgeving van de gedempte zuiderdokken.

Mogelijkheden genoeg!

A La Carte

Wil je meer informatie? Wil je vooraf of achteraf iets eten met de groep?

We werken voor jullie graag een voorstel uit.