Hotelhoppen in Antwerpen

Gastvrij Antwerpen

Overnachten in de stad

De laatste jaren zijn er in Antwerpen heel wat hotelkamers bijgekomen, vooral in het luxesegment. 

Dat zette ons ertoe aan een stadswandeling uit te werken met focus op enkele bijzondere hotels, vaak in historische panden waar een verhaal aan verbonden is. 

We vertrekken aan Motel One, in aanbouw aan de Oever, om via verschillende pareltjes te eindigen aan Sapphire House, een gloednieuw 5-sterren hotel! 

Wandel met ons mee en ervaar het wauw-effect bij het binnengaan in deze bijzondere hotels… en ontdek daardoor nog wat onbekende stukjes van Antwerpen! De meeste van deze hotels beslaan meerdere panden en binnenplaatsen, wat zorgt voor interessante zichten.

Tussen de hotels door geven wij informatie over de panden en de uitbaters, de geschiedenis van het hotelwezen en interessante weetjes.

Zin in meer?

De basiswandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag, zonder pauze. Heb je meer tijd of wil je gewoon langer in deze mooie omgeving vertoeven, dan hebben wij voor jullie verschillende desserts of extra-opties.

Deze wandeling kan uiteraard gecombineerd worden met een drankpauze, en van donderdag tot zondag kan in de namiddag ook een kort bezoek gebracht worden aan de kunstgalerij ‘De Zwarte Panter’, die gevestigd is in een voormalig gasthuis.

De duur van de wandeling wordt dan 3 uur.

Praktisch

De basistoer (2 uur) kost € 15 per persoon, met een minimum van € 150. Groepen van meer dan 20 deelnemers worden verdeeld over verschillende gidsen. Voor een extra uur geldt een meerprijs van € 5 per persoon, met een minimum van € 200.

Deze wandeling start aan Motel One (voorlopig nog in opbouw) aan de Oever (in de nabijheid van de voetgangerstunnel, Sint-Jansvliet.

A La Carte

Wil je meer informatie? Wil je vooraf of achteraf iets eten met de groep?

We werken voor jullie graag een voorstel uit.