Standbeeld Rubens

In 2018 ademde Antwerpen barok

Wegens het grote succes verlengen we in 2019 onze barokwandeling.

In het kader van de festiviteiten rond ‘Rubens Inspires’ nemen wij je graag mee op een tocht langs plaatsen die herinneren aan de grootmeesters uit het verleden. We brengen de periode van Rubens, Van Dyck, Jordaens, Teniers en zoveel anderen opnieuw tot leven. Tegelijkertijd ontdek je ook pareltjes van de neobarokke stijl die in de overgang van de 19de naar de 20ste eeuw in de stad op heel wat plaatsen zijn sporen heeft achtergelaten.

Uiteraard is het barokke gevoel nog lang niet dood. Perioden van stille rust en uitbundigheid wisselen zich voortdurend af. We gaan dus ook op zoek naar hedendaagse barokke verschijnselen.

Carolus Borromeüs

Zin in meer?

De basiswandeling neemt ongeveer 2 uur in beslag, zonder pauze. Heb je meer tijd of wil jr gewoon langer in deze mooie omgeving vertoeven, dan hebben wij voor jullie verschillende desserts of extra-opties.

Als extra kan deze wandeling gecombineerd worden met een bezoek aan het interieur van de St-Carolus-Borromeüskerk en/of aan de grafkapel van P.P. Rubens (hier geldt een toegangsprijs).

De duur van de wandeling wordt dan 3 uur.

Uiteraard kan de wandeling ook gecombineerd worden met een bezoekje aan een van de talrijke Antwerpse cafés.

Collage Barok

De basiswandeling (2uur) kost € 13 per persoon, met een minimum van € 130. De prijs voor de uitgebreide wandeling (3 uur) is € 18 per persoon, met een minimum van € 180. Groepen van meer dan 20 deelnemers worden verdeeld over verschillende gidsen.

Wil je meer informatie? Wil je vooraf of achteraf iets eten met de groep?

We werken voor jullie graag een voorstel uit.

Heb je met ons deze wandeling gemaakt? Vertel ons wat je ervan vond.